El passat dimecres 9 de juny tres grups de primer d’ESO: L’1S2, l’1S3 i l’1S5 van representar les obres que havien escrit ells mateixos, durant un projecte de Teatre de Llengua Catalana i Literatura, a la plaça de Braus d’Olot.

Malgrat les circumstàncies adverses com ara la calor i un espai tan gran, que no és el més idoni per a fer-hi funcions teatrals, els alumnes van estar espectaculars.

Així manifesten algunes de les seves sensacions personals:

“L’experiència d’actuar en un escenari ha estat divertida, ja que mai ho havia fet i representar una obra que havia escrit el meu grup del projecte encara va ser millor. Em va agradar mirar les obres dels companys i companyes perquè també s’havien esforçat molt a preparar-les i el resultat va estar molt bé.”

“En acabar es va fer el silenci. Sentia tot el que volia ser de gran, quasi vaig tocar els meus somnis per un instant i tot l’imperceptible era real. Es van sentir aplaudiments i petits xiulets i per uns segons em vaig emocionar molt. 

Ha estat una experiència única que m’ha fet adonar que en aquesta vida tot és possible, només ho has d’intentar fins al final si ho vols aconseguir.

Tornaria a repetir l’experiència perquè he après moltes coses sobre el teatre i he vist que porta molta feina al darrere, cosa que m’ha ajudat a valorar-lo més.”

“La gent ens va aplaudir i això em va agradar molt perquè va fer que em sentís satisfet i orgullós del nostre treball.”

“Crec que va ser una experiència inoblidable.”

“Estic orgullosa de l’actuació de cada membre del grup i contenta amb el resultat.”

“Jo, personalment, ho repetiria, i crec que a quasi tots els alumnes de 1r que han fet aquest projecte de teatre els ha agradat i el tornarien a fer.”

“El projecte ha estat molt divertit, emocionant i maco, a part que he après moltes coses, com ara escriure una obra, lluitar contra els nervis i actuar. L’experiència de representar les obres m’ha semblat molt enriquidora i molt bona per aprendre lliçons de vida i saber superar els nervis.”

“Sincerament, ho tornaria a repetir i penso que és un projecte molt emocionant i engrescador. Valoro molt l’esforç que ha fet cada professor perquè arribéssim a dalt d’un escenari. Els nervis em van agafar de sorpresa i la meva veu estava tremolant de la por que no sortís bé. Crec que el públic ho va apreciar bastant. Ha estat una experiència inoblidable. He après coses noves i com ser una bona dramaturga. M’he sentit molt bé.”

“Durant aquests dies he passat molts nervis, he estat feliç, altres dies molt enrabiada i d’altres molt satisfeta. Tot aquest projecte ha estat molt emocionant i divertit, ja que el fet d’escriure un guió i interpretar-lo en un escenari davant de tanta gent de primer provoca molts nervis.”

“Des de petita que em fascina el teatre i un dels meus somnis era ser actriu. Ara que he viscut aquesta experiència he vist que hi ha molta feina darrere cada obra de teatre”. 

“He trobat l’actriu dins meu; sempre he volgut ser actriu.”