EN QUÈ CONSISTEIX?

Descripció

L’Institut Bosc de la Coma ha participat, durant el curs 2018-19, en el projecte SELFIE sobre l’ús de les tecnologies digitals en els centres educatius.

Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració entre el Ministerio de Educación y Formación Profesional, la Comissió Europea i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) -una de les 11 accions principals de la Comissió Europea en temes d’Educació- consisteix en una aplicació web que permet analitzar de forma correcta la competència i la capacitat digital dels centres educatius per tal de fomentar l’auto-reflexió, la planificació en el desenvolupament de polítiques educatives. A partir d’una bateria de preguntes adreçades a equips directius, professorat i alumnat, SELFIE genera un informe que reflecteix la realitat del centre en referència a l’organització, gestió i usos educatius de les tecnologies digitals.

SELFIE es va obrir de manera oficial el 25 d’octubre de 2018 i, des d’aquest moment, es troba disponible per al seu ús per part de tots aquells centres educatius europeus que estiguin interessats a reflexionar sobre la integració de tecnologies digitals en els seus processos d’ensenyament-aprenentatge.

 

Projecte SELFIE