El passat mes de març de 2024 va acabar el concurs MASTERBORSA on l’alumnat del grup B de Cicle formatiu de Grau Mig en Sistemes de Microxarxes (SMX) de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot hi va poder participar.
El concurs es basava a simular l’operativa diària que es realitza a la Borsa de Barcelona amb l’objectiu de descobrir els deu millors futurs inversors.
A través de la connexió d’una web de Borsa virtual basada en la operativa real del IBEX35, hi van participar uns 500 alumnes de 25 centres de tot Catalunya.
Els alumnes van passar per 3 fases: una primera fase d’entrenament, una 2a fase de simulació que va permetre seleccionar els 5 millors alumnes de cada centre segons els rendiments econòmics obtinguts, i, seguidament, aquests 5 alumnes van participar en la tercera fase, la fase final en la qual un dels nostres alumnes, Eloi Rigall, va aconseguir la tercera posició, aconseguit el corresponent certificat d’inversor.
Des de l’Institut Bosc de la Coma volem agrair la participació de tot l’alumnat en aquest esdeveniment, així com la possibilitat que ens ha ofert el Sr. Purtí, economista i organitzador del concurs i la possibilitat d’aprenentatge atorgada a l’alumnat del centre.