Durant els dies 16 i 17 d’abril l’alumnat, de segon dels Cicles de Grau Superior de Transport i Logística i Comerç Internacional del Bosc de la Coma, va gaudir de la possibilitat de participar en el 2a hackató internacional de la logística organitzat per l’empresa ICIL LAB ubicada al D-Factory de la Zona Franca de Barcelona.
 
El hackató es va realitzar en format digital on van participar unes 12 entitats de diferents països com Espanya, Colòmbia, Mèxic, Perú, Panamà, amb un centenar d’alumnes repartits en 16 equips. Aquests equips estaven formats per un màxim de 2 alumnes del mateix centre, fet que va fomentar la cooperació i el Networking entre alumnes de diferents països per poder resoldre el repte.
 
El concurs demanava que els diversos grups de treball aportessin una solució logística a un problema logístic real que va ser proposat l’empresa Colsubsidio de Colòmbia. Corporació que es dedica a la prestació de servei en el marc de subsidis familiars, de protecció, seguretat i disposa d’un centre de distribució alimentari i 104 punts de venda.
 
Una vegada el representant de l’empresa va haver exposat el problema de la seva operativa logística, van demanar a l’alumnat que aportés alguna innovació en el procés per tal de millorar la desconfiança existent entre els seus treballadors, així com una reducció en hores d’esperar per efectuar les descàrregues, etc.
 
Des de l’Institut Bosc de la Coma volem agrair a l’empresa ICIL LAB la possibilitat de participar en aquest esdeveniment i l’aprenentatge adquirit per l’alumnat durant les diverses sessions de treball cooperatiu.