El dimecres 20 de març de 2024 es va estrenar l’espectacle UAP24 Obre els ulls al Teatre Principal d’Olot. Es van fer dues sessions al matí pels instituts i una funció al vespre per a les famílies que varen omplir el teatre.

 

La UAP 24 Obre els ulls és un projecte musical, educatiu, cooperatiu i solidari d’arts escèniques que treballa per difondre els valors de la pau a través de la música. El respecte per la feina, el treball en equip, la solidaritat conformen l’esperit d’aquest projecte on es fomenta l’educació en valors i l’expressió corporal i vocal.

 

L’espectacle d’aquest any, ens ha presentat quatre col·lectius simbòlics de  la  societat contemporània.  Han interpretat  el  cor  dels  consumistes,  que  viuen  enganxats  al  mòbil  i  la pressió estètica, obsessionats amb les xarxes socials, el consum, els seguidors, la imatge i la fama.   Els   consumistes   donen   pas   als   treballadors,   obligats   a fer feines   precàries, mecanitzades  i  exigents  per  produir  de  manera  excessiva  i  contaminant tots els productes que el mercat demana. També apareixen a escena els dominadors: el  símbol  del  poder polític  i  econòmic,  que identifiquen els bancs i les grans empreses preocupades únicament en generar beneficis per conquerir un món globalitzat. I, finalment, tenen veu el cor d’itinerants: el poble humil i senzill que busca un lloc al món on viure en llibertat, però tot queda   arrasat   per   construir   ciutats   de   luxe i negoci. 

 

Aquest any l’institut hi ha participat amb 60 alumnes de 1r d’ESO interpretant els personatges dels consumistes i treballadors i vuit alumnes de diferents cursos com a cor de cambra interpretant els rols protagonistes. Un dels objectius del projecte és viure l’experiència de formar part de l’engranatge d’un muntatge professional.

 

A continuació teniu el vídeo de l’espectacle i l’entrevista al programa La Finestra de TV Olot.