Els dies 15 i 16 d’octubre es va celebrar la desena edició del Robolot. Aquest esdeveniment té dues parts ben diferenciades que es duen a terme en els dos dies que dura el Robolot.

El dissabte dia 15 es va celebrar l’intercanvi d’experiències relacionades amb la robòtica, en aquest intercanvi hi participen professionals del món de la robòtica i professors i alumnes d’estudis tecnològics.

En aquest intercanvi l’INS Bosc de la Coma va presentar dues ponències relacionades amb els robots de LEGO. En la primera ponència s’explicava l’organització de les activitats relacionades amb els robots de LEGO que es realitzen tant dins del currículum de tecnologia com a nivell extraescolar al Bosc de la Coma. La xerrada va anar a càrrec de Lluís Vilanova, empresari olotí que coordina el taller de robòtica dins les activitats extraescolars de l’INS Bosc de la Coma.

La segona ponència, presentada per l’àrea de tecnologia del Bosc de la Coma, explicava com s’han de connectat dispositius LEGO a dispositius que no són de LEGO i de l’estalvi econòmic que això representa.

Durant l’intercanvi hi van haver participacions destacades com la del senyor Clive Seager, creador del sistema educatiu PICAXE que s’usa àmpliament a nivell de mundial. A la tarda del mateix dissabte, diversos alumnes i exalumnes del Bosc de la Coma van realitzar un taller per a nens i nenes de primària on s’explicava com es programen robots de LEGO.

Encara dins el marc de l’intercanvi d’experiències, els alumnes del Bosc de la Coma Toni Ruiz i Jordi Iglesias van presentar el seu treball de recerca: Transportador de càrregues automàtic utilitzant el sistema LEGO NXT.

El diumenge dia 16 es van desenvolupar les diverses competicions de robots, al matí de robots de LEGO i a la tarda, de robots lliures.

En l’apartat de LEGO cal destacar els primers premis obtinguts per l’equip Robobosc 2 format pels alumnes de tercer d’ESO del nostre institut: Miquel Vilanova, Guillem Pujolriu, Jordi Luque, Marcos Zanchi i Jordi Coma i de l’alumne de 1r d’ESO Ícar Calvet en l’apartat de Robots de minisumo de LEGO.

També cal destacar el tercer premi obtingut per l’equip Robobosc 1 format pels alumnes de 2n i 3r d’ESO: Arnau Casals, Marc Pujolar, Joan Gabino i Albert Padrosa.

A més, l’INS Bosc de la Coma va obtenir, pel conjunt dels resultats obtinguts en els darrers anys, un premi especial d’una visita d’una setmana al Laboratori CitiLab dedicat a la recerca en cibernètica, per a un professor i dos alumnes.

Des de l’escola volem felicitar a tots els guanyadors i agrair el suport rebut pels alumnes que van fer de monitors i àrbitres en els tallers i les competicions del Robolot.