El passat 8 de maig, l’alumnat de 1r curs dels cicles formatius de grau superior d’informàtica de l’institut (1ASIX i 1DAW) van visitar dues empreses d’Olot en el marc de l’orientació professional que es realitza des de les tutories.
 
En primer lloc, vam visitar l’empresa EnergyTools, una de les consultores energètiques més importants d’Espanya. El director general de l’empresa i tots els membres del departament d’informàtica ens van ensenyar les instal·lacions, ens van explicar la seva línia de negoci i, finalment, van explicar la solució informàtica que desenvolupen per donar suport als consultors energètics de la mateixa empresa i per als clients finals. 
 
Després ens vam desplaçar cap a l’empresa Enginyeria Informàtica Olot (EIO). Una empresa olotina dedicada a donar els serveis informàtics complets per a qualsevol empresa. La seva idea de negoci és el “servei 360”, que consisteix a oferir tot allò que fa referència amb la informàtica per a les empreses: ciberseguretat, programació a mida, consultoria informàtica, suport, etc. Ens van fer una exposició del funcionament dels dos departaments principals: el de sistemes informàtics i el de desenvolupament.
 
En les dues empreses vam poder conversar amb exalumnes que es van formar en els cicles formatius del nostre institut i, ara, són peces clau d’aquestes empreses. Entre les dues empreses hi treballen 10 exalumnes.
 
Una experiència que va ajudar a apropar les empreses als nostres alumnes i també a relacionar tot allò que aprenen a l’aula amb les necessitats reals de l’entorn professional.
 
#cfgs #asix #daw #informàtica @energytoolsconsulting #eio