Al Museu de paleontologia Miquel Crusafont (Sabadell), desprès de visitar les instal·lacions (part oberta al públic, laboratori i magatzem amb la col·lecció de fòssils), vam fer un taller de paleoantropologia, on vam  mesurar la capacitat craniana de diferents espècies d’homínids, fent servir reproduccions (fetes amb motllos) dels fòssils més complets que es conserven, i vam estudiar com va canviar el volum encefàlic al  llarg de 10 milions d’anys d’evolució.

Desprès vam anar a Caldes de Montbui per tal de visitar les termes romanes i conèixer l’excepcional manifestació d’energia geotèrmica que ha marcat la història, les tradicions i l’economia del poble.

Al mig de la plaça del poble brolla el raig generós de la Font del Lleó (del SXVI) a una temperatura de 74 ºC, la més alta de la Península.

A l’edifici, increïblement ben conservat, de les termes romanes, l’ Helena (la guia) ens va enlluernat amb les seves fantàstiques explicacions sobre la història de la ciutat i després ens va portar a visitar l’antic Balneari modernista de Can Rius i l’enorme Safareig popular, d’aigües calentíssimes.