El dimarts 17 d’abril, un grup d’alumnes de 2n d’ESO, en representació de l’INS Bosc de la Coma, va assistir a la 2ª trobada d’Escoles Verdes de la Garrotxa i el Baix Empordà, que va tenir lloc a l’Escola de Capacitació Agrària i Forestal can Xifra de Sta. Coloma de Farners.

Després de la recepció i benvinguda, cada escola va presentar un dels projectes duts a terme al seu centre.

escoles_verdes_Small

La Maria Rosselló, la Cristina Colomer, la Lídia Torras i en Pau Soler van mostrar la col·lecció de joguines fetes amb material reciclat, que van fabricar durant el crèdit de síntesi. Mentrestant, en una altra aula, l’Anna Pararols, en Sidiya Diakite, en Marc Canal, la Paula Padrosa i en Pau Toledo van explicar el funcionament d’un abocador a partir de la maqueta feta per ells mateixos.

Val a dir que les dues propostes van ser molt admirades.

Abans de dinar, els estudiants de l’escola acollidora van fer de guies de la visita dels espais verds de Casa Xifra.

A tarda,  el científic Josep Lascurain  va presentar el projecte de seguiment de rastres d’animals, i va animar tothom a participar-hi. El projecte caminsdefauna.cat és el primer projecte de recerca participativa de Catalunya i, possiblement d’Europa, orientat a la captura de dades georeferenciades sobre connectivitat ecològica.

Els objectius principals del projecte són: protegir la fauna en el seu camí a través de la xarxa viària i ferroviària, reduir el risc d’accident per als conductors i millorar l’eficiència de les intervencions orientades a potenciar la connectivitat ecològica.

La participació és oberta a tothom i les dades rebudes són utilitzades tant per a la divulgació científica (a través del crowdmap de la connectivitat) com per a la recerca i la investigació en termes de fauna i connectivitat ecològica.

Si en voleu conèixer més detalls i participar-hi, podeu accedir a la seva web: www.caminsdefauna.cat.

escoles_verdes_2_Small

escoles_verdes_3_Small