Dia 26/11/2015, jo i tots els alumnes de 1SMX, vam tenir la sort de viure una nova experiència. Gràcies als professors d’informàtica per contactar amb ells i els organitzadors de la volcànica que van fer això possible.

La volcànica consisteix en una LAN Party on tots els interessats en el tema jocs d’ordinador, especialment el Minecraft, el League of Leagends i el Counter es poden inscriure.

La seva feina és muntar tot el que és la xarxa, mentre que les persones inscrites venen amb el seu portàtil i ja només el connecten a la xarxa per poder jugar.

Seguim amb el d’abans, en arribar allà, ens vam trobar amb els organitzadors que ens van explicar tot el que havíem de fer durant el matí pas per pas, al principi semblava força complicat. Ens vam dividir per grups i a cada grup hi havia un responsable per tal que tots els del grup treballessin de manera organitzada. Aquesta feina la vaig voler fer jo i sem va donar molt bé.

Els que portàvem els grups després de que ens expliquessin tot com anava i la feina que teníem pendent, ho vam haver d’explicar als nostres grups per poder començar a planejar la feina.

El meu grup Jo (Joan), Sofian, Dioni, Ivan i Moha, ens vàrem organitzar molt bé i vam anar força ràpid al principi.

Jo com a responsable de l’equip, em vaig encarregar de comprovar cables i organitzar-los per colors, en Sofian i en Dioni es van encarregar d’arreglar els cables que no funcionaven, i l’Ivan i en Moha de mesurar els cables per tal de saber quins van a cada lloc.

Després d’això ens vam col·locar en el sector S8 que consistia en un conjunt de 10 taules, 2 cables per taula, un total de 20 cables.

Les taules juntes estaven col·locades en forma d’estrella, perquè tots els cables arribessin al mateix punt de la forma més fàcil.

Els cables que havíem agafat anteriorment, els vàrem anar col·locant passant-los per sota de la taula, començant pels més llargs i acabant pels més curts, que serien els que anirien més a prop del centre de l’estrella (el punt central) on anirien connectats tots els cables que hem passat nosaltres.

Fins aquí tot ens va sortir perfecte. El nostre problema va sorgir quan en Dioni, en Sofian, en Moha i l’Ivan al mateix temps es van encarregar de passar un cable cada un fins un dels llocs de les taules mentre jo els anava lligant amb brides per sota, per tal de que quedessin ben col·locats i de forma ordenada.

Al passar els 4 cables fins a l’altra punta, on s’havien de connectar, no sabíem quin cable era cada un i ens va ser molt difícil saber-ho cosa que ens va fer perdre molt de temps. Però això és normal que ens passés ja que era el primer cop que fèiem quelcom semblant.

A mida que anàvem passant els cables, la nostra velocitat anava disminuint pel cansament.

Quan ja portàvem la meitat dels cables (10), vaig dividir el grup perquè hi havia més taules per passar cables i mentre que jo i en Dioni acabàvem la que teníem començada, en Sofian, l’Ivan i en Moha començaven amb l’altre sector, el S7 que consistia en 4 taules.

La manera de com organitzar-nos  va fer que tot ens anés molt bé ajudant-nos uns als altres i resolent els problemes en grup. Tot ens va sortir de forma correcta i vam estar orgullosos del treball fet durant 4 hores.

El que podríem haver fet millor, podria haver estat tot el cablejat que anava per sota la taula, ja que els cables eren molt llargs i els havíem d’anar recollint, però era difícil que quedés tot ben ordenat.

Els cables es podrien haver classificat amb etiquetes, i no haguéssim tingut el problema de seguir els cables ja que s’enrotllaven entre ells i es feia difícil saber quin era cadascun.

El que hem après, ha estat treballar en grup i alhora de manera individual, ajudant-nos si ho necessitàvem. A treballar amb cura amb el material de l’organització. buscant solucions pels cables que no funcionaven i anant agafant el rol de treballar amb el tema cables, ja que les primeres vegades sempre surt malament i no estressar-nos amb tot això.  Veure l’àlbum amb totes les fotos

Joan Lérida