Els alumnes de primer dels cicles formatius de grau superior d’informàtica (ASIX/DAM/DAW) van visitar diverses empreses del sector TIC de Girona.

Al matí van visitar empreses del Parc Científic i Tecnològic de la UdG:

HP: on actualment hi treballen 72 programadors, havent doblat la plantilla en tan sols un any.

Glam Software: empresa que subministra serveis de maquinari i programari per a PYMES de la província, amb el seu producte estrella GlamErp.

DSET solutions: empresa a cavall entre la informàtica i l’electrònica que es dedica a la monitorització i anàlisi del consum de grans empreses i instal·lacions, entre elles Gas Natural, Endesa, l’Ajuntament de Barcelona… Aquesta empresa també pot presumir d’haver fet les pàgines web per les dues darreres manifestacions de l’11 de setembre.

VICOROB: càtedra on diversos doctorats en disciplines tecnològiques bolquen totes les seves destreses per desenvolupar la robòtica submarina. En l’època dels drons cal explicar que fa més de 10 anys que VICOROB  és punter en la creació de robots intel·ligents subaquàtics.

A la tarda van visitar l’empresa Sundio Group, on una vintena d’informàtics de les comarques creen la infraestructura tecnològica i de web d’una quantes de les firmes d’agències de viatges més importants del nord d’Europa.
En aquesta visita ens va fer la xerrada un exalumne del centre que s’ha incorporat darrerament a la seva plantilla.

Ens va sorprendre gratament trobar diversos alumnes en totes les empreses d’innovació que vam visitar:- HP: 3 exalumnes.- Glam Software: 1 exalumne.- Sundio Group: 2 exalumnes.
Això ens satisfà com a centre i també va animar els nostres alumnes a formar-se dins i fora de l’institut per ser bons professionals en un futur immediat.