Dins el Programa Erasmus+ a banda de les mobilitats per alumnes, des de la Comissió Europea també donen als centres unes beques de formació pel professorat. Dins aquest projecte el nostre institut ha estat dotat amb dues beques per a professores dels Cicles Formatius de Grau Superior a fi de conèixer el funcionament del sistema educatiu de la Formació Professional a Finlàndia.

L’estada va començar el dia 8 de març i va finalitzar el 15 de març havent hagut d’avançar la tornada un dia davant l’aplicació de l’estat d’alarma provocada pel coronavirus.

Al llarg d’aquesta setmana, les dues professores han visitat diferents centres de formació professional i universitats on s’imparteixen tipus d’estudis semblants als que impartim a la formació professional a Catalunya. Han pogut conèixer un sistema educatiu diferent on tot és molt més flexible pel que fa a l’accés a la continuïtat d’estudis i a l’aprenentatge de cada estudiant, han après noves metodologies i nous procediments adaptats a cadascun dels alumnes i, també noves maneres de fer més obertes.

L’estada ha estat molt interessant des del punt de vista pedagògic i, per sort, les dues professores han pogut tornar sense incidències.