Aquest curs hem iniciat un projecte d’intercanvi lingüístic amb els alumnes de francès de 1er de Batxillerat en cooperació entre 4 instituts : Institut Bosc de la Coma, Institut Montsacopa d’Olot, l’Institut Abat Oliba de Ripoll i el Lycée Benjamin Franklin d’Auray (Bretagne)

Són 19 alumnes catalans i 20 francesos que gaudeixen de l’experiència i fan immersió en les dues regions convivint a casa de les famílies respectives.

En concret, nosaltres hem fet l’estada del 19 al 25 de març a la Bretagne, visitant la ciutat de Nantes, la base submarina de Keroman de la segona guerra mundial a Lorient, la ciutadella i el Museu de les índies de Port-Louis, Vannes i els poblets de la zona i fent activitats tots junts al lycée.

Una d’elles , ha estat una mandala gegant elaborada per tots els alumnes catalans i francesos que dóna la benvinguda a l’entrada del lycée i que va sortir publicada a dos diaris de la premsa local, Le télégramme i Ouest-France.

Ara els toca a ells venir a conèixer la nostra terra, la nostra gent i els nostres centres durant la primera setmana d’abril.

En suma, una experiència enriquidora que ha ajudat a enfortir els lligams entre tots plegats: els alumnes dels nostres tres instituts juntament amb el lycée francès.