El passat 9 de juny es va celebrar  a Madrid la final espanyola del Concurs de Programació per a Cicles Formatius ProgramaMe.

El concurs es va celebrar a la facultat d’informàtica de la Universidad Complutense de Madrid. El nostre institut hi va ser representat per un equip de tres alumnes de segon del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web, format per en Joan Vilalta, en  Dídac Porras i en Kevin Martínez.

En el concurs hi van participar 24 equips d’arreu d’Espanya, que van quedar en les primeres cinc posicions dels respectius concursos autonòmics celebrats al març. Com en la fase autonòmica, els diferents equips havien de resoldre el màxim nombre de problemes durant 4 hores, creant programes amb els llenguatges de programació C, C++ o Java. En finalitzar el temps, l’equip que més problemes resolia de forma correcta era el guanyador.

En el lliurament de premis hi va haver molta emoció, ja que no es van saber els equips guanyadors fins al darrer moment. Igual que en la fase autonòmica, el nostre equip va aconseguir la quarta posició, resolent 6 problemes dels 10 proposats, empatat amb el tercer classificat. Els alumnes han quedat molt satisfets amb l’experiència, sobretot pel gran nivell que hi havia entre els equips participants.

Val a dir que aquesta ha estat la tercera participació de l’Institut Bosc de la Coma a la final nacional d’aquest concurs, convertint-se d’aquesta manera en l’equip català que més vegades hi ha sigut present. Aquest fet  evidencia el bon nivell de coneixements que assoleixen els alumnes dels cicles formatius d’informàtica del centre.

Tots els professors del departament d’informàtica i tota la comunitat educativa de l’Institut Bosc de la Coma els donem l’enhorabona!