El diumenge 8 de maig a les 12h del migdia es va celebrar a l’Hospital d’Olot l’acte de tancament del projecte “Covid, lliçons de vida”, una iniciativa conjunta entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per donar veu a tota la gent que ha patit una pèrdua en temps de pandèmia i el que ha suposat la gestió d’aquestes emocions.

En l’acte es va presentar el vídeo amb la coreografia de percussió corporal, que amb la direcció del músic osonenc Santi Serratosa van enregistrar a principis d’abril al Parc Nou d’Olot.

Des del departament d’expressió de l’institut també s’ha estat treballant totes aquestes emocions no només amb la percussió corporal, els tallers amb el personal sanitari de l’hospital i el treball de les tutories sobre el significat de la pèrdua i el dol, sinó també des d’un punt de vista plàstic partint d’una mirada: Avui hem mirat enlaire i hi havia núvols.

De les pinzellades blanques, lliures i delicades, han nascut tota mena de núvols.

Núvols que avancen, que es desfan i que es transformen contínuament.

També hem vist que dues llàgrimes juntes dibuixen la forma d’un cor, i ajuntant llàgrimes de colors i llàgrimes negres el cel se’ns ha omplert de cors daurats.

Els cors brillants, penjats al cel amb un cordill, fan ara companyia als núvols, viatjant lluny amb ells, cercant el blau infinit.

Avui hem mirat enlaire i ja no hi havia tants núvols.

Durant tot el mes de maig podreu gaudir de l’exposició de tots aquests treballs plàstics fets per l’alumnat al vestíbul de l’Hospital d’Olot.