El passat dijous 14 de març es va disputar a l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, la novena edició del concurs de programació per a cicles formatius d’informàtica, ProgramaMe. Aquest any, hi van participar 22 equips d’arreu de Catalunya, entre els quals l’equip del nostre centre format per tres alumnes de 2n DAW (Desenvolupament d’aplicacions web): la Salma Bellagneh, en Julian Sánchez i en Sergi Martínez. 

El concurs consisteix en resoldre el major nombre dels problemes proposats a través de programes informàtics durant 4 hores,  els quals són validats per a un “jutge” automàtic.

Aquest any el concurs ha estat especialment igualat, ja que en el moment de congelar-se la classificació (per donar més emoció en el lliurament de premis de la tarda) els 12 primers equips estaven empatats amb 5 problemes resolts. 

Finalment, el nostre equip va quedar en 4a posició, la qual cosa els ha permès classificar-se per a la final espanyola que se celebrarà el mes de juny a la Universidad Complutense de Madrid. És el tercer any consecutiu que el nostre institut es classifica per a disputar el torneig en la seva versió estatal i la cinquena en total. Des del centre volem desitjar-los molta sort per a la final!

Aquests resultats, que es repeteixen any rere any, confirmen la bona feina que es fa des del nostre centre per formar als alumnes en una de les àrees on la demanda de tècnics qualificats no para de créixer  i les xifres d’inserció laboral en acabar els seus estudis supera el 80%.