El primer trimestre va acabar sent un trimestre atípic però fructífer. Al PTT Garrotxa, tot i haver estat confinats de forma completa i haver fet obres a les instal·lacions, vam acabar el trimestre d’allò més actius.

Al llarg d’aquests primers mesos de curs els alumnes del PTT hem dut a terme vaires activitats emmarcades dins els anomenats Microprojectes. Projectes orientats a la posada en pràctica de les habilitats i competències adquirides tant en les classes de formació general com en la formació professional.

Els alumnes del perfil de Comerç van dissenyar i realitzar la decoració per a la residència de gent gran Torreblanca de Sant Joan les Fonts. A partir de materials reciclats van aconseguir transmetre l’esperit de les festes de Nadal a unes decoracions que van gaudir durant les festivitats al recinte de la residència. Els usuaris de la residència van estar d’allò més contents en veure la decoració i el jovent compromès del PTT, que amb ampolles, rotlles de paper, garlandes… van apropar el Nadal, la familiaritat i la tendresa als avis i àvies que van passar un Nadal atípic però igualment joiós.

Els alumnes del perfil de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques van posar tots els seus esforços i coneixements en l’elaboració de tres de les instal·lacions del festival Lluèrnia que se celebra cada tardor a Olot. Vam participar en les instal·lacions de les obres Fake Views i Habitare o Llar sense Casa i els Fars de la Bauhaus. Les tres obres treballaven amb la il·luminació, i tot el que havíem après al llarg del primer trimestre ho vam poder aplicar. Tothom qui va voltar per Olot durant el festival Lluèrnia va poder gaudir de la bellesa i el concepte d’aquestes tres instal·lacions, nosaltres, vam poder-hi participar i aprendre.

Els alumnes del perfil d’Hoteleria van desenvolupar un projecte a porta tancada. Aprofitant la diversitat cultural de l’aula i les instal·lacions del restaurant Can Xel, vam cuinar plats típics dels països d’origen dels alumnes de la classe. A través del procés de redacció de la recepta, compra dels ingredients, elaboració del plat, i la posterior degustació, tota la classe va poder gaudir els plats i aprendre com s’elaboren. Per últim, ens vam dedicar a analitzar quins aspectes culinaris ens interessaven de cada un per poder combinar-los i aplicar-los en futures receptes.

A més a més, professorat, administració i alumnat del PTT vam treballar colze a colze per condicionar part de les instal·lacions. Després de l’ampliació del despatx, vam pintar i passar el cablejat per tornar el més ràpid possible a la normalitat. Van ser dies diferents i divertits, forjant relacions i amistats a través del pinzell, els cables i els tornavisos, tot aconseguint un objectiu comú.

El trimestre va acabar amb unes jornades esportives a les precioses pistes d’atletisme de la ciutat d’Olot. Vam desinhibir-nos i esbravar-nos com feia temps que no fèiem…

D’aquesta forma, doncs, el PTT Garrotxa acabàvem l’any i el trimestre, amb ganes de continuar formant-nos, creixent, i compartint.