Adrià Calm, que ha cursat 2n de Batxillerat al nostre centre, ha guanyat el 1r premi atorgat per la Societat Catalana de Física pel seu treball de recerca  El principi de tot. L’enigma més antic de la Física, tutoritzat pel professor de Física, Josep Mata.

El seu treball és una investigació i recerca sobre un dels principis més importants de la Física: el principi d’equivalència dèbil. Ha tingut com a objectiu demostrar la seva veracitat.

“Soc una persona inquieta i m’apassiona la ciència i, en especial, la física”, ens comentava  l’Adrià quan ha vingut al centre. Vol continuar formant-se en aquest camp  i d’aquí a poc començarà el 1r curs de Física a la UAB. Li desitgem molta sort.

El lliurament de premis oficial s’ha ajornat sine die a causa de la situació de pandèmia. De moment, l’hem volgut felicitar des del centre i el director, Marc Nicolau, i la Cap d’Estudis de Batxillerat, Elena Castillo, li han transmès l’enhorabona de part del claustre de professorat i l’han encoratjat a seguir treballant amb el mateix esforç i rigor amb què ho ha fet al centre.

El jurat, nomenat per la Junta de la Societat Catalana de Física, ha valorat la creativitat i l’originalitat del projecte de l’Adrià, així com la metodologia utilitzada, l’estructuració i la presentació del treball. Si us animeu a llegir-lo tot, podeu trobar-lo a la secció de treballs de recerca premiats que hi ha a l’espai de Batxillerat.