Aquest dissabte, 3 d’octubre, es va dur a terme el lliurament dels premis Salvador Reixach en la seva 20a edició. La Marta Costa va obtenir el premi en la modalitat d’Humanitats pel seu treball de recerca Dissecció de la novel·la negra.

Aquest treball, tutoritzat pel professor de Llengua catalana, Pere Gómez, estudia en profunditat el món de les novel·les de misteri a partir de tres autores: Agatha Christie, Patricia Highsmith i Mari Jungstedt, d’èpoques i orígens diferents. Amb els coneixements fruit d’aquesta recerca, l’autora ha elaborat la seva pròpia novel·la. Si voleu llegir-lo en la seva totalitat, el trobareu penjat a l’apartat de Batxillerat / treballs de recerca.

Sempre m’ha agradat molt llegir i escriure i el treball de recerca m’ha donat la possibilitat de fer les dues coses”, ens comentava la Marta, que cursa el doble grau de Llengua i literatura Catalana i Castellana a la UAB. Li desitgem molta sort en aquesta etapa universitària i l’animem a continuar el seu somni: escriure! Qui sap si d’aquí a un temps ja serà una escriptora de renom!

Felicitem també els altres tres finalistes del nostre centre:

Bernat Boada és autor de Camins d’estraperlo. Els Hostalets d’en Bas (1939-1950). A través del testimoniatge d’una persona que va viure a la postguerra espanyola, estudia el fenomen de l’estraperlo en l’àmbit de la ruta de passadors de bestiar a la zona del Collsacabra. En Bernat cursa el grau d’Història a la UAB.

Berta Regueiro és autora de No és només cosa de dones. Un treball on desenvolupa la violència de gènere en el món d’una parella casada a través de l’àlbum conceptual “El mal querer” de la cantant Rosalía. La Berta fa Ciències Polítiques a la UPF.

Cinta Batlle és autora de Danses vives a la Garrotxa, un estudi detallat i extens sobre les danses i els balls de faràndula presents a la nostra comarca. La Cinta farà el grau d’Educació Infantil a la Universitat de Vic.