Ha passat el primer trimestre al PTT Garrotxa i com cada desembre, els temes es van tancant, el focus està en les merescudes vacances, de tots i totes, i en descansar del que ha estat un trimestre genial.

El primer trimestre del curs 22-23 al PTT Garrotxa ha sigut frenètic. I és que tan bon punt arrenca el curs, el PTT s’ha de situar al mapa, al mapa físic i al mental, i és per això que la primera setmana no deixa indiferent a ningú. Sortides d’entorn, per conèixer què ens envolta, els volcans, la ciutat, els serveis municipals… i sobretot, els companys i companyes i docents que seran per un curs sencer la família dels matins i “massa” tardes cada setmana. D’alguna forma, durant els primers dies, s’han forjat relacions i vincles imprescindibles que ens omplen a tots d’alegria.

Ja aterrats al PTT, les matemàtiques, la llengua, l’entorn, la prevenció de riscos laborals i les tutories omplen els matins, sembla mentida, però aquells números inconnexos comencen a prendre sentit, els accents deixen de ser pals sobre les lletres i esdevenen imprescindibles per llegir i comprendre bé.

Aquest primer trimestre també comencem a conèixer els perfils professionals, les professions que aprendrem (incipientment) i que ens ajudaran a forjar uns hàbits de treball, un tarannà professional. Abrasats per la calor dels fogons i els forns, perduts entre la paperassa, les coles i els codis de barres i l’ofimàtica, o tornejant i soldant peces que semblaven irreals hem anat passant el trimestre. Ara coneixem el que semblava marcià el setembre, i ho coneixem fins al punt que ens hem embrancat, tots tres perfils, en la col·laboració estrella del trimestre.

Tots deveu conèixer el Festival Lluèrnia oi? Doncs bé, els alumnes del PTT Garrotxa hem col·laborat en l’execució d’aquest. Els alumnes del perfil de Mecànica i Electricitat van ajudar a diferents artistes en el muntatge i confecció de les instal·lacions, i en la logística de cables en general; els alumnes del perfil d’Hoteleria van delitar tots els artistes i col·laboradors del festival amb el Vermut dels Enlluernats, un vermut amb més de mitja dotzena de plats inèdits per l’ocasió; i els alumnes del perfil de Comerç i Atenció al Públic van atendre tots els visitants del Lluèrnia als dos punts oficials d’atenció al visitant, tot oferint informació de les instal·lacions i orientació a les persones que s’acostaven a preguntar.

Posar en pràctica tot allò que anem aprenent és imprescindible per valorar-ho, per veure que darrer l’esforç hi ha una recompensa, i per adonar-nos que junts i amb perseverança, anem aconseguint els reptes que ens proposem.

Les classes, els projectes compartits i els patis són bons per fer cohesió, però no podem deixar d’esmentar els altres puntals relacionals del PTT, les sortides i activitats. A l’octubre vam pujar el Puigsacalm, ens vam endinsar dins les fagedes (una mica massa verdes, encara); el novembre vam anar a Barcelona a visitar el Museu de la Ciència i a passejar per la capital; i a més a més, vam fer una castanyada i un dinar de germanor. I per acabar el trimestre d’una forma ben dolça, vam fer cagar el Tió del Firal amb un pal ben gros, va patir més el pal que el tió, així i tot, ens va cagar un detallat ensucrat.

I fins aquí el primer trimestre del PTT. Ara iniciem el segon, que per com ha començat, no sembla menys frenètic i entretingut que el primer.

Vinga, fins aviat.