Els alumnes dels cicles formatius de grau superior de Comerç Internacional i de Transport i Logística varen visitar el passat 21 de febrer l’empresa Honda Motor Europe Logistics N.V de Santa Perpètua de Mogoda on se’ls va explicar la importància logística de la distribució i emmagatzematge dels seus productes.

En el centre logístic d’Honda hi podem trobar des de peces de recanvi per a automòbils, motocicletes i productes de força fins a les motos importades del Japó, l’Índia, Tailàndia o el Vietnam. Des d’aquest centre es proveeix a distribuïdors i concessionaris d’Espanya, Portugal, sud de França, Tunísia i Marroc. Una part important d’aquests recanvis procedeixen de la seu logística d’Honda a Europa, situada a Bèlgica. Aquesta empresa també té un règim anomenat Dipòsit Duaner que els permet importar els productes, emmagatzemar-los i esperar a fer el despatx d’importació fins al moment en què són venuts en el territori de la Unió Europea o bé reexportats al nord de l’Àfrica.

Més tard ens vam dirigir a l’empresa SEAT amb seu a Martorell. Vàrem començar per planxisteria on les premses retallen totes les peces d’un cotxe i vàrem acabar a carrosseria on centenars de robots les munten. És impressionant el grau d’automatització i robotització del procés de fabricació dels vehicles, actualment.

Va ser una experiència molt interessant.