Avui fa 2 mesos del darrer dia amb l’institut obert abans del confinament. Aquell dia ens vam llevar com sempre i vam sortir cap a l’institut. Res feia suposar que l’endemà no tornaríem a fer aquest camí, era un dia ben “normal”, com qualsevol altre. No sabíem que poques hores després seria l’últim dia a l’institut en molt de temps. No ens imaginàvem la realitat que viuríem poques hores després. En aquell moment, el que hem viscut a posteriori encara formava part d’un escenari propi de pel·lícula de ciència-ficció.

Cap a mig matí van començar a arribar rumors que potser dilluns no podríem tornar a l’institut pel “coronavirus”, del que havíem sentit a parlar feia un temps, però sempre com si no ens hagués de tocar de prop.

A quarts de dues va arribar la notícia que l’endemà es tancaven els centres escolars a Catalunya. Ens miràvem amb incredulitat, barrejada amb una incomoditat d’allò mai viscut, cares de sorpresa, incertesa… En acabar el matí, vam marxar cap a casa sense haver tingut temps d’acomiadar-nos i, en tot cas, pensant que seria per pocs dies. Ningú imaginava que ja no tornaríem a estar tots junts a l’institut aquest curs.

Les tutores i els tutors estan fent un esforç important per no perdre el contacte amb alumnes i famílies i acompanyar-vos tan bé com sabem, com ja fèiem presencialment. En aquestes circumstàncies insòlites, els docents hem intentat adaptar-nos ràpidament per continuar amb aquest acompanyament. Els alumnes i les famílies també heu mostrat una gran capacitat d’adaptació i resposta davant l’adversitat i ens heu mostrat molt bona predisposició i col·laboració. Us hem fet arribar dispositius i connexió a casa a aquells que ens heu comunicat la necessitat. En definitiva, estem demostrant que funcionem com a comunitat.

El dia que ens tornem a veure a l’institut, tot serà diferent, trobarem una nova realitat i nosaltres també ens haurem transformat d’alguna manera amb aquesta experiència. De ben segur que valorarem molt més la possibilitat d’estar junts, les estones compartides a les aules, a les sortides, al pati… Els vincles que hem creat… I tindrem l’oportunitat de ser una versió més humana de nosaltres mateixos.

Unes setmanes enrere us demanàvem una col·laboració en forma de fragment de vídeo. En el vídeo resultant, entre tots ens plantegem aquesta tornada en positiu i com junts ho farem possible, igual que estem fent possible el dia a dia ara. Han participat totes les tutories d’ESO. També professorat, alumnes i famílies des de casa. Tres alumnes referents de convivència de tercer d’ESO han editat i creat el vídeo resultant.

Esperem que sigui un record entranyable de com les persones que formem aquesta comunitat educativa del Bosc de la Coma hem viscut aquesta època històrica.

Gràcies a tothom per participar-hi!