A una hora poc habitual del dimecres 8 de Maig, els alumnes de 1er de Cicles del Grau Superior d’ASIX van posar rumb cap a Amer en una jornada de tot un dia que acabaria entrades les 20h.

Els objectius eren tan diversos com les inquietuds que podien tenir cada alumne. Tan podia ser veure diverses tecnologies informàtiques utilitzades per diverses empreses, com únicament veure com es treballava o inclús, un recurs per acabar de decidir els estudis del segon curs.

La primera visita va arribar en poc més de 30 minuts però va durar més de dues hores. Una de les responsables de recursos humans de la multinacional Hipra (Amer) els esperava per explicar l’empresa i donar pas a tres dels caps del servei d’IT (Informàtica). De manera molt professional però amena, van deixar de vegades a la boca oberta als oients mentre explicaven totes les tecnologies que feien servir i l’estructura tècnica, finalitzant amb un torn de preguntes obert on no van tenir filtre per respondre a totes les inquietuds. Abans de marxar, els van obrir les portes d’una de les naus de logística. Un lloc fortament automatitzat amb una estrella, un magatzem automàtic de l’estil d’un gegant com Amazon.

Després d’un cop d’autocar, van poder dinar al Parc Científic i Tecnològic de l’UdG on més d’un centenar d’empreses de totes les mides tenen la seva seu central o un centre d’I+D o de desenvolupament. Allà van poder visitar a una petita empresa dedicada a l’eficiència energètica, DSET. Creada per un gironí que va lluitar per una idea que va engegar quan encara estudiava a l’Universitat de Girona.

A posteriori, els va rebre la directora general del Parc que va explicar la situació actual i l’esperit de l’existència d’un espai tant eclèctic, obert i integrador com és aquest.

L’última visita va ser a una empresa poc coneguda aquí, Sunweb Grup. Una multinacional holandesa dedicada als packs de viatges i amb més de 550 empleats a tot el món. El més interessant de tot és que la seva seu central de desenvolupadors webs està Girona. Més de 40 persones dedicades a crear tota la infraestructura amb la que interaccionarà l’usuari que vulgui planificar les seves vacances.

L’ambient de treball era tan amable i familiar com la visita que els van fer l’Ariadna (lideratge), en Josep (arquitecte desenvolupador) i l’Oriol (cap de lideratge). Més de dues hores on van explicar de manera molt concreta com treballaven i el gran número de tecnologies que fan servir. Una gran quantitat d’informació que haguessin espantat a qualsevol però que els alumnes van trobar interessant i engrescador.

De tornada i hores enllà, els alumnes han pogut anar recollint allò que han pogut veure en una jornada intensa de desplaçament però sobretot, d’empreses de diverses mides i orígens, de treballadors molt implicats amb la visita i, un gran número de tecnologies i visions. Una motxilla d’idees que podran fer servir durant els seus estudis i més enllà.