El passat 27 de març la ciutat de Reus va acollir el I Concurs Nacional de Programació per a Cicles Formatius (conegut també amb el nom de Programa-Me), on l’INS Bosc de la Coma hi va participar amb dos equips.

Amb els noms de Duke Team (Jordi Sala, Quim Pascual i Edgar Pérez) i Nukem Team (Ruben González, Roger Muntal i Francesc Garcia) els sis estudiants del primer curs d’ASIX (Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa) van competir per resoldre un total de 10 problemes durant 4 hores.

Els problemes podien ser resolts en Java, C++ o C (tres dels llenguatges més utilitzats en programació d’aplicacions) i cada equip podia triar el que preferís.

Quan faltava una hora per acabar les quatre hores del concurs, es va aturar el marcador per donar més intriga al guanyador. El dos equips de l’INS Bosc de la Coma anaven en unes meritòries 4a i 5a posició (durant el concurs havien arribat a ocupar la 3a i 4a). En finalitzar el concurs, els dos equips van quedar classificats en la 4a i 7a posició.

programame2012_3

 Després de les 4 hores de competició, tots els participants, professors acompanyants i col·laboradors van fer un dinar conjunt seguit del repàs i aclariments dels problemes presentats i l’entrega de premis. A l’equip guanyador, del centre INS Rafel de Campalans d’Anglès, se’l va obsequiar amb una XBOX 360 + el joc CoD: MW3 (un per a cada membre del grup) i les despeses pagades a la final nacional que es disputarà a Madrid el proper 4 de juny.

 La valoració que en fan els sis alumnes del nostre institut que han participat en aquest concurs és molt positiva i estan engrescats a tornar-hi l’any vinent.