Un dissabte de febrer en Liam Pewton, en Fran Pedrosa i jo, la Laia Amat, vam participar a la 7a Olimpíada de Biologia. La Facultat de Ciències de la Universitat de Girona va ser la seu a la qual ens vam inscriure. El dia a la Facultat no va ser gens avorrit ni desapassionant, tot el contrari.

El procés per participar a l’event científic començava amb la inscripció per part de la nostra professora de biologia, l’Eva Costa, dels tres. Sorprenentment i afortunadament els tres vam ser escollits per la següent fase: la part teòrica. Aquesta consistia en anar a la seu on ens havíem apuntat a fer un examen teòric; i no només això, també hi havia organitzat un berenar pels alumnes i professors acompanyants i, més tard, una xerrada sobre la malaltia del Chagas.

Tot i no anar amb una gran preparació, estàvem expectants (i una mica nerviosos, la veritat) per què podrien preguntar-nos i si sabríem respondre-ho tot correctament. Un cop acabada, però, ens vam trobar al bar on ens donaven el berenar i vam conèixer uns alumnes mentre comentàvem les sensacions i les respostes. Vam tenir la sort de fer uns amics, amb interès per la biologia, amb qui vam estar parlant i passant una estona realment agradable abans d’escoltar la Sra. Alba Abras Feliu que ens va parlar del Trypanosoma cruzi i la malaltia de Chagas. Llavors, per acabar, van obsequiar-nos amb un detall de la Universitat de Girona i ens van entregar els diplomes a la vegada que anunciaven els 3 guanyadors dels 46 estudiants que vam participar. En Fran, va classificar-se en tercer lloc, per això el volem felicitar i donar l’enhorabona.

És una experiència que val la pena. Només és un matí i pots aprendre nous coneixements científics que no sabies i, el que nosaltres hem agraït més potser, conèixer gent nova i fer nous amics. Us animem a participar-hi si és que us interessa la Biologia!