L’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior de Comerç Internacional i Transport i Logística varen visitar l’empresa Ambrogio SA del Distriport del Bolou. El Distriport del Boulou amb unes 50 empreses que es dediquen al transport multimodal tenen una part important del seu negoci gràcies a la diferència d’ampla de via espanyola respecte la resta d’Europa que obliga a traslladar els semiremolcs, contenidors i cisternes que van en camió (a partir d’una certa distància surt més a compte i, molt menys contaminant, portar les mercaderies en tren) fins al Boulou per poder entrar a la xarxa de trens de mercaderies d’ample europeu. Vàrem poder veure com els camions provinents del mercat espanyol amb fruites, verdures i productes químics carreguen les mercaderies sobre el tren.

Després vàrem visitar la Duana de La Jonquera on l’administrador de la duana ens va explicar com es feien les inspeccions de camions dins el recinte duaner. Tot seguit, l’agent de duanes Narcís Gironès ens va fer una conferència sobre temes de Comerç Internacional.

Cal agrair la seva amabilitat, el seu tracte familiar i el fet que ens hagin obert les portes per accedir a recintes molt restringits.